Home festivitats i tradicions Què veure a Guatemala

Què veure a Guatemala

Què veure a Guatemala

Antiga: un dels meravellosos llocs que Guatemala ens ofereix

Guatemala és un país ple de contrastos on trobaràs el passat indígena , les expressions més ben conservades del període colonial espanyol com Antiga i la senzillesa de la vida quotidiana expressada en un colorit únic.

Llocs imprescindibles de Guatemala, com Antiga o Tikal

A continuació t’expliquem de algunes de les destinacions que has de conèixer en visitar Guatemala.

Antiga

Aquesta ciutat, fundada el 1543, també és cridada la antiga Guatemala. va ser la ciutat capital durant l’època colonial i és Patrimoni de la Humanitat. Els seus carrers de pedra, les seves esglésies i convents s’alternen amb acollidors cafès, façanes de color pastís i botigues d’artesanies.

També pots conèixer el Museu del Llibre Antic, amb sorprenents exemplars de segles d’antiguitat, el Turó de la Creu, que et brinda la panoràmica completa de la ciutat, i recórrer els seus multicolors mercats artesanals.

El llac Atitlán

És un lloc místic, ja que així ho consideren les 12 ètnies maies que habiten a la zona. Aquests pobles autòctons, els poblats es poden visitar, consideren el llac com l’entrada a l’inframundo.

El llac Atiltán és a 140 quilòmetres de Ciutat de Guatemala. És una de les vistes més espectaculars del món, ja que s’envolta de tres volcans que es reflecteixen en el mirall de les seves aigües. Es pot recórrer en petites embarcacions i donar un passeig de 4 hores per ascendir al volcà Sant Pere .

El mercat de Chichicastenango

Aquesta acolorida reunió d’artesans , comerciants, compradors i turistes es dóna tots els dijous i diumenges a l’aire lliure a la regió del Quiché. Allà pots adquirir tèxtils típics molt colorits, talles de fusta, fruites, mariscs, artesanies, etc.

Chichicastenango és el mercat indígena més gran de Centreamèrica i els venedors i visitants locals solen usar les robes multicolors pròpies de Guatemala.

Tikal

No pots deixar de visitar aquest imponent conjunt d’esteles, piràmides i temples, que també és Patrimoni de la Humanitat i parc nacional. Aquest jaciment arqueològic, un dels més importants del món , va estar cobert per la selva més d’un mil·lenni.

Entre les edificacions més emblemàtiques de Tikal hi ha el Temple del Jaguar, l’Acròpolis, el Temple V i el Temple IV, perfecte per contemplar enlluernadores postes de sol.

El Mirador

Aquest lloc arqueològic, molt proper a la frontera amb Mèxic, a la selva del Petén, alberga impressionants piràmides que daten de l’any 600 a.C. El Tigre és una construcció de 18 pisos que arriba als 60 metres d’altura. La Danta és un altre edifici gegantí que pots veure a El Mirador . És la piràmide més alta d’Amèrica i compta amb més volum que la piràmide egípcia de Keops.

Guatemala és un lloc enlluernador i únic. Visitar Antiga és un privilegi. És terra de volcans i antigues civilitzacions. Així que no dubtis a anar.