Viatge organitzat i d’aventura del 5 al 20 d’Octubre 2019 a Mèxic. Centreamèrica.

Dies Grup min/max Preu
16 6/12 3.625€

Viatge en grup a Mèxic per submergir-nos en la rica diversitat paisatgística i cultural del país. Una combinació de ciutats rellevants com Ciutat de Mèxic o Sant Cristóbal de las Casas combinat amb visites culturals en els jaciments arqueològics més importants del país com Teotihuacán, Monte Albán, Mitla, Palenque, Uxmal, Chichén Itzá i esbarjo a indrets naturals preciosos com el cañón del Sumidero, les Cascadas de Agua Azul o les platges paradisíaques de Tulúm; un viatge espectacular que combina paisatges brutals amb història palpable.

PUNTS D’INTERÈS:

MEXICO DF: La capital del país és la tercera àrea metropolitana més gran del món després de Tòquio i Delhi. El centre històric de la ciutat, ple d’edificis colonials és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
TEOTIHUACÁN: És el lloc arqueològic precolombí més gran d’Amèrica. El seu nom significa “ciutat dels déus”. Una de les construccions més conegudes és la Piràmide del Sol, construïda el 150 aC, època en què la ciutat es va convertr en el centre cultural i comercial més influent de Mesoamèrica.
SAN CRISTÓBAL DE LAS CASAS: És una ciutat plena de color i calidesa. Podreu descobrir els seus recintes colonials Patrimoni de la Humanitat i passejar pels seus mercats, places i carrerons.
PALENQUE: Conté els edificis arquitectònics, les escultures i alguns dels murals d’estuc més impressionants de la civilització maia.
CHICHEN ITZÁ: Una de les ciutats més importants i més ben conservades de la civilització maia. Patrimoni de la Humanitat i és considerada una de les 7 noves meravelles del món.
UXMAL: Un dels jaciments maies més importants del país. Se situa en l’anomenada zona Puuc i és la ciutat més representativa d’aquest estil arquitectònic.
TULUM: Úniques ruïnes de la civilització maia construïdes a la costa. No és molt gran però n’és una de les millors conservades.

PROGRAMA DE VIATGE:

DIA 1. (05/10/19) VOL BARCELONA – CIUDAD DE MEXICO. Sortirem de Barcelona i arribarem a Ciudad de Mexico el mateix dia. Ens estaran esperant a l’aeroport pel transfer privat cap a l’hotel on ens allotjarem.

DIA 2. (06/10/19) CIUDAD DE MEXICO. Pel matí, ens vindrà a buscar un guia per ensenyar-nos l’imprescindible de la ciutat: la plaça principal de la ciutat coneguda informalment com a Zócalo, la Catedral, el Palau Presidencial amb els frescs de Diego Rivera, la preciosa Plaza de Santo Domingo rodejada d’una gran quantitat d’edificis històrics, el Palacio de Bellas Artes, el Paseo de la Reforma o la Tercera sección del bosque de Chapultepec, el parc urbà de la ciutat que alberga el Museo Nacional d’Antropologia, considerat com un dels tres més importants del món en el seu gènere. Allotjament en el mateix hotel.

DIA 3. (07/10/19) CIUDAD DE MEXICO: TEOTIHUACÁN I GUADALUPE. Després d’esmorzar anirem cap a l’imponent jaciment arqueològic de Teotihuacán, ubicat a una hora de la ciutat. És el lloc arqueològic precolombí més gran d’Amèrica i està inscrit en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Podrem caminar per la calçada dels Morts i visitar els impressionants edificis cerimonials com la piràmide del Sol, la piràmide de la Lluna i el temple de Quetzalcoatl. Després de dinar (inclòs) anireu a visitar la Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe, considerada com el centre marià de peregrinació més important d’Amèrica. Tornarem a Ciudad de Mexico on dormireu en el mateix hotel.

DIA 4. (08/10/19) CIUDAD DE MEXICO – PUEBLA – OXACA. A primera hora ens vindran a buscar per anar cap a Puebla. Un cop allà farem una visita cultural per veure el més destacat: el temple de Santa María Tonanzintla i el seu centre històric: la Plaça d’Armes, la Catedral i al carreró de los Sapos entre d’altres. Gaudirem de temps per conèixer el Parián, colorista centre artesanal. Dinarem i continuarem, a través de panoràmics paisatges fins a Oaxaca, terra de jade i or on ens allotjarem.

DIA 5. (09/10/19) OAXACA. Després d’esmorzar anirem cap al Monte Albán, un jaciment arqueològic ubicat a només 8Km d’Oaxaca i que va ser la capital del “Pueblo de las Nubes”, fundada pels zapoteques cap al 500 aC. Visitarem les seves principals edificacions com La Gran Plaza, Edificio S i J, la Plataforma Principal, entre d’altres. Després tornarem a Oxaca per visitar el seu centre històric, visitarem el Temple Santo Domingo de Guzmán i passejarem per l’Andador turístico, un dels principals carrers ple de monuments arquitectònics, galeries, tendes, restaurants, etc. Tindrem la tarda per gaudir intensament d’aquesta joia indígena, colonial i de riques tradicions. Allotjament en el mateix hotel.

DIA 6. (10/10/19) OAXACA – TEHUANTEPEC. Matí dedicat a descobrir els principals atractius del “Corazón de los Valles Centrales”. Visitarem Santa Maria el Tule amb el seu arbre mil·lenari més antic de tot el planeta; Tlacochauaya amb el seu bonic conjunt religiós dominic del s. XVI; el colorista Teotitlan del Valle amb els seus telars domèstics de mil colors. Seguidament anirem a Mitla, cementiri dels reis zapoteques. Aquest jaciment arqueològic destaca per la decoració dels murs esculpida en relleus i mosaics. Després de dinar visitarem alguna fàbrica artesanal de mezcal. Serpentejant entre les valls amb cactus de la Sierra Madre, arribarem al vespre a Tehuantepec on ens allotjarem.

DIA 7. (11/10/19) TEHUANTEPEC – SUMIDERO – SAN CRISTÓBAL. De bon matí seguirem la ruta entre la Sierra Madre que us anirà acostant al bellíssim Estat de Chiapas. Al migdia, a bord de llanxes, remuntarem el riu Grijalva a través de l’imponent Cañón del Sumidero, veritable capritx de la mare naturalesa: les Coves de l’Home i del Silenci, la Cascada Gran, el Castell i l’Arbre de Nadal. Temps per passejar i descobrir Chiapa de Corzo. Continuarem cap a San Cristóbal de las Casas on ens allotjarem i tindrem un primer contacte.

DIA 8. (12/10/19) SAN CRISTÓBAL DE LAS CASAS. Matí dedicat a passejar pel seu mercat indígena i el temple de Santo Domingo. Pels seus voltants, les comunitats tzotzils de San Juan Chamula (lloc de ratpenats) i Zinacantan (aigua espessa), ens faran viure un matí inoblidable. Tarda per seguir passejant i allotjament en el mateix hotel.

DIA 9. (13/10/19) SAN CRISTÓBAL – PALENQUE. Pel matí anirem a través d’un paisatge sinuós i de tupida vegetació cap al riu Yaxhá per gaudir de l’entorn de les impressionants Cascades de Agua Azul. Visitarem la cascada de Misol-Ha on ens podrem banyar! Seguirem la ruta fins a Palenque, ciutat on es respira pau i tranquil·litat. Nit en hotel.

DIA 10. (14/10/19) PALENQUE – CAMPECHE. Després d’esmorzar ens dirigirem cap al lloc arqueòlogic de Palenque. La grandesa de les seves construccions i la inavaluable barreja de pedra blanca amb el verd maragda de la selva és impressionant, visitarem el Temple de les Inscripcions, el Palau, Temples del Sol i de la Creu Foliada, Bany de la Reina a la riera Otulum. Després de dinar, seguirem la ruta cap a Campeche, ciutat fortificada i Patrimoni Cultural de la Humanitat, on gaudirem d’una visita panoràmica de la ciutat. Nit en hotel.

DIA 11. (15/10/19) CAMPECHE – UXUMAL – MERIDA. Sortida cap a Uxmal, una de les zones arqueològiques més belles de la Ruta Puuc; farem una visita cultural per visitar la Pirámide del Adivino, els magnífics frisos del Quadrangle de les Monges, l’Edifici de les Tortugues i les panoràmiques des del Temple del Governador … tots aquests edificis ens parlen de la importància d’aquest conjunt arquitectònic maia. Dinar inclòs. Continuació cap a Mérida on farem una visita panoràmica per veure el més destacat. Nit en hotel.

DIA 12. (16/10/19) MERIDA – CHICHEN ITZA – TULÚM. De bon matí anirem cap a Chichén Itzá, simbol grandiós de la cultura maia. Farem una visita cultural que inclourà l’Observatori, la Piràmide del Castillo, El Temple de les Mil Columnes, el Joc de Pilota, el Cenote Sagrat … i altres temples d’interès que ens traslladaran a un món enigmàtic propi de Déus. Temps lliure per fer una capbussada en un típic cenote. Després de dinar, continuació fins a Tulúm, on podrem gaudir de la sorra blanca i aigües d’un blau turquesa que enamora. Nit en hotel.

DIA 13. (17/10/19) TULÚM. Visita de migdia per recórre el jaciment arqueològic de Tulúm, l’únic construït davant del mar per la cultura maia. Tarda lliure per relaxar-nos per la zona i allotjament en el mateix hotel.

DIA 14. (18/10/19) TULÚM – CANCÚN:.Matí lliure per fer activitats aquàtiques com visitar els cenotes o descansar a les platges o a la piscina de l’hotel. Després de dinar, trasllat cap a Cancún on farem la darrera nit.

DIA 15. (19/10/19) CANCÚN – BARCELONA. Trasllat cap a l’aeroport per agafar els vols internacionals. Arribarem a Barcelona l’endemà.

Inclou: Vols Internacionals Barcelona-Ciudad de Mexico i Cancún-Barcelona. Taxes aèries. Transport privat en tots els desplaçaments. Tots els allotjaments amb esmorzar inclòs. Visats. Acompanyant de l’agència durant tot el recorregut. Guies locals. Recorregut en llanxa pel Cañón del Sumidero.
No Inclou: Assegurances de Viatge (obligatori), menjars i despeses personals.
Preu: 3.625€
Suplement habitació individual: 450€