Viatge Organitzat a Marroc del 9 al 17 d’Octubre 2020. 

Dies Grup min/max Preu
9 5/12 1.700€

Recorregut per veure les dues cares del Marroc: combinem el bullici de les medines de les ciutats Imperials de Marràqueix i Fes amb el ritme berber de la ruta de les Kasbahs; anirem al cor de l’Atles i visitarem les fortificacions de tova que es troben repartides en unes valls que connecten les grans ciutats amb el desert i que des de fa centenars d’anys han estat lloc de pas de les caravanes. Anirem també fins el desert on farem una excursió amb dromedari per les dunes de Erg-Chebbi que ens portarà fins al campament on dormireu sota les estrelles! Farem tota la ruta en 4×4 privat amb guia-conductor local de parla castellana i dormirem en Riads o hotels cèntrics.

PUNTS D’INTERÈS:

MÀRRAQUEIX: Ciutat imperial, animada medina Patrimoni de la Humanitat. Té el soc o mercat tradicional més gran del Marroc i una de les places més atrafegades de tota l’Àfrica: Djemà-el-Fnà envoltada per cafès, restaurants i botigues i plena de vida: encantadors de serps, dentistes, venedors de sucs, rondallaires, acròbates, etc.

VALL DE DADES: També anomenada Vall de les mil kasbahs, ja que està plena d’aquestes fortaleses de colors rogencs i ocres que contrasten amb el verd dels oasis. La kasbah més coneguda és la de Aït Ben Haddou.

GORGES DE TODRA: Una falla impressionant que divideix l’Alt Atles amb parets de roca vertical que arriben als 300 metres, amb un riu d’aigües cristal·lines.

DUNES DE ERG CHEBBI: És un mar de dunes del Sàhara, amb una llargada de 22Km, les seves dunes tenen una alçada màxima de 150 metres. Merzouga és la població més pròxima.

FES: Ciutat imperial, acull la medina més antiga del Marroc i una de les més grans del Magrib, declarada Patrimoni de la Humanitat. Sovint se la considera el centre espiritual i cultural del Marroc i té el privilegi de tenir la universitat més antiga del món. Famosa adoberia al mig de la ciutat on es conserva la manera tradicional d’adobar la pell.

PROGRAMA DE VIATGE:

DIA 1 (09/10/20). VOL BCN – MARRÀQUEIX. Vol directe a Marràqueix. Arribarem i ens esperaran a l’aeroport per dur-nos en un Riad cèntric per instal·lar-nos.

DIA 2 (10/10/20). VOL BCN – MARRÀQUEIX. De bon matí ens passarà a buscar un guia de parla castellana per ensenyar-nos els secrets de la ciutat i orientar-nos una miqueta a la que anomenen “la Perla del sud del Marroc”. Visitarem els Palaus de la Badia i El Badi, les tombes Saadianes, l’embassament de la Menara i molts altres tresors amagats. També visitarem la magnífica Mesquita Koutoubia i la famosa plaça del mercat Djemà-el-Fna, que bé val una visita, en ser una de les atraccions principals de Marràqueix, plena de vida a la nit amb conte-contes, locals, encantadors de serps i rostits que fan la boca aigua. Allotjament en el mateix Riad o hotel.

DIA 3 (11/10/20). MARRÀQUEIX. Dia sencer per seguir descobrint els atractius de la ciutat al nostre aire. Podrem visitar els raconets que amaga la Medina i practicar el regateig! Podrem veure les botiguetes amb els artesans treballant a dins, tot un espectacle!. Allotjament en el mateix Riad o hotel.

DIA 4 (12/10/20). MARRÀQUEIX – AÏT BEN HADDOU – VALL DE DADES. De bon matí ens passarà a buscar el nostre guia-conductor de parla castellana que ens acompan- yarà fins a Fes. Començarem la ruta de les Kasbahs per descobrir el sud del Marroc, travessant l’Alt Atles per un port de muntanya de més de 2.260 m. d’alçada sent el més alt de tot el Marroc, para- rem per fer fotos dels bells assentaments berbers perduts enmig de l’Atles. Després continuarem cap a Ouarzazate coneguda com el Hollywood del Marroc. Visita de la Kasbah Aït Ben Haddou, una joia de la regió, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO. Es tracta d’un poble fortificat de belles torres ben decorades, un dels més bells de la regió de l’Atles. Seguirem via Ouarzazate la capital del cinema del Marroc i després via la carretera de les Mil Kasbahs passant per la Vall de les Roses i que continua per la Vall de Dades. Arribarem a Boumalne Dades, poble berber famós pels seus famosos canons i les seves vistes de l’Atles, ara ja a l’horitzó. Nit en hotel.

DIA 5 (13/10/20). VALL DE DADES – CANÓ DE TODRA – MERZOUGA. Pel matí travessarem la Vall del Dades fent parades en els punts on es poden observar panoràmi- ques de la zona brutals. Passarem per les famoses Gorges del Todra i seguirem la ruta fins a Erfoud. Aquí ens desviarem per pista fins a les dunes de l’Erg Chebbi (Merzouga). Nit en hotel.

DIA 6 (14/10/20). MERZOUGA – ERG CHEBBI – MERZOUGA. Després de l’esmorzar, donarem una volta per les dunes de Merzouga, passant per terres nòmades, el Poble de Khamlia (poble dels negres), les mines de Mifiss i els Altiplans desèrtics. Prendrem un te amb els acollidors nòmades berebers i veureu l’oasi Tissardmine. Per la tarda muntarem en dromedaris i ens dirigirem cap a les dunes per presenciar l’espectacular posta del sol. Dormirem en una haima en un oasi salvatge, en ple desert. Una experiència única!

DIA 7 (15/10/20). MERZOUGA – FES. Pel matí veurem sortir el sol sobre el mar de dunes. Després d’esmorzar tornarem amb dromedaris fins a Merzouga. Agafarem un altre cop el 4×4 i seguirem la ruta cap a la Vall del Ziz. Passarem per la ciutat d’Erfoud, situada en un immens oasi i la ciutat de Midelt, una població important situada a l’Atles mitjà. Després de dinar continuarem la ruta fins a la ciutat Imperial de Fes, passant per Ifrane, coneguda com a “la Suïssa marroquina” pel seu marcat estil europeu i alpí. Arribada a Fes i allotjament en un cèntric Riad o hotel.

DIA 8 (16/10/20). FES. Dia sencer a Fes. Al matí visitarem les Portes del Palau Reial, les boniques madrasses (escoles alcoràniques) de Chahrij i Attarin Bouinania, el zoco, Fes el Jadid i la Mesquita Karaouine que alberga la universitat més antiga del món. També visitarem la plaça dels curtidors on veurem com en el mig de la medina es segueix tenyint el cuir de color ben vius. És un espectacle molt interessant.

DIA 9 (17/10/19). FES I VOL DE TORNADA A BARCELONA. Matí lliure i a l’hora indicada, ens recolliran en el Riad per traslladar-nos a l’aeroport per agafar el vol directe de tornada cap a Barcelona on arribarem el vespre.

Inclou:

 • Vols internacionals Bcn-Marràqueix i Fes-Bcn.
 • Taxes aèries.
 • Tots els allotjaments en règim de mitja pensió.
 • Transport privat durant la ruta.
 • Gasolina.
 • Passeig en dromedari.
 • Trasllats in/ out l’aeroport.
 • Guies locals a Marràqueix i Fes durant les visites.
 • Acompanyant de l’agència durant tot el viatge.

No Inclou:

 • Assegurança de Viatge.
 • Menjars no especificats.
 • Despeses personals.
 • Qualsevol despesa no especificada en l’apartat anterior.
Preu: 1.700€
Suplement habitació individual: 350€