Viatge Escapada Organitzat a Marràqueix. Escapada del 9 al 12 de Maig 2019. 

Dies Grup min/max Preu
4 5/10 950€

Escapada per conèixer a fons la ciutat imperial de Marràqueix, una ciutat vibrant i hospitalaria que ens acollirà i ens mostrarà tots els seus tresors artístics i sobretot la simpatia de la seva gent. Passejarem per la Ciutat Vella, pels seus laberíntics carrerons plens de palaus, mercats, comerciants, gremis d’artesans i mesquites, coneixerem l’antic barri jueu i el palau Badi, observarem la preciosa Koutubia i viurem el espectàcle! Dormirem en un riads a ple centre de la Medina.

PUNTS D’INTERÈS:

PLAÇA DJEMÀ-EL-FNÀ: Una de les places més atrafegades de tota l’Àfrica i inscrita com a Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat. Envoltada per cafès, restaurants i botigues i plena de vida: encantadors de serps, dentistes, venedors de sucs, rondallaires, acròbates, etc. Per la nit, la plaça s’omple de llocs de menjar convertint-la en un restaurant al aire lliure, una experiència única per viure el pols d’aquest lloc màgic.
MEDINA O CIUTAT VELLA: Fundada pels almoràvits el 1070-72, va esde- venir la capital i en el centre economicopolític cultural d’aquests nòmades. Durant els següents dos segles, la ciutat es va desenvolu- par des del traçat original almoràvit. De la medina o ciutat fortificada original, es conser- ven les muralles edificades del s.XII i els palme- rals de l’est de la ciutat. Està inscrita com a Patrimoni de la Humanitat des del 1985.
SOC O MERCAT TRADICIONAL: S’extén des del nord de la plaça Djemà i ocupa desenes de laberínttics carrerons plens d’artesans i botigues de roba, menjar, espè- cies, artesania i productes típics de la zona. És el mercat tradicional més gran del Marroc, el lloc perfecte per posar en pràctica el regateig.
MESQUITA KOUTUBIA: Una de les mesquites més grans i boniques del món musulmà occidental. El seu minaret de 77 metres d’alçada la converteix en el monument més representatiu de la ciutat i un punt clau d’orintació ja que és visible des de tot arreu.

PROGRAMA DE VIATGE:

DIA 1 (09/05/19). VOL BCN – MARRÀQUEIX. De bon matí sortirem de Barcelona on agafarem el vol directe a Marràqueix. Ens estaran esperant a l’aeroport per dur-nos en el nostre riad cèntric on ens allotjarem. Seguidament ens passarà a buscar un guia de parla castellana per ensenyar-nos durant tot el matí un dels secrets de la ciutat i orientar-nos una miqueta a la que anomenen “la Perla del sud del Marroc”. Visitarem els Palaus de la Badia i El Badi, les tombes Saadianes i molts altres tresors amagats. També visitarem la magnífica Mesquita Koutoubia (per fora ja que els no musulmans tenim l’entrada prohibida) i veurem l’ambient dels fidels en la crida de l’oració. Per la tarda anirem al nostre aire visitant els socs o algún dels preciosos jardins que té la ciutat per desestressar-nos de l’ambient comercial de la ciutat vella. Visitarem també la famosa plaça del mercat Djemà-el-Fna, que bé val una visita, en ser una de les atraccions principals de Marràqueix. Proposem sopar en una de les parades de menjar en el centre mateix de la plaça un dels rostits que fan la boca aigua i per viure de ben aprop l’ambient dels conte-contes, locals, encantadors de serps.

DIA 2 (10/05/19). MARRÀQUEIX. De bon matí ens passarà a buscar el nostre guia local i seguirem descobrint els diferents gremis que hi han els diferents soc (de marroquineria, de catifes, d’espècies, de joies, etc) i el barri jueu, que és molt interessant amb el seu cementiri Miâara i la seva plaça de Ferblantiers amb tots els artesans de la llauna que s’han instal·lat allà durant segles. Per la tarda, anirem pel nostre compte a visitar alguna de les antigues portes que encara queden de la muralla, a seguir passejant i practicant el regateig o si voleu fer una volta per la part nova de la ciutat: la Ville nouvelle, construïda pels francesos en l’època colonial, per veure el contrast i de pas el mític i luxós hotel Mamounia on s’hi han allotjat grans personalitats com Édith Piaf, Orson Wells o Winston Churchill que el va calificà del “lloc més encantador del món”. També podrem anar a visitar els Jardins Majorelle, un dels més bonics de la ciutat i conegut per haver sigut el refugi del guru de la moda Yves Saint Laurent i pel seu contrast entre les edificacions blaves i la gran varietat de cactus i espècies de tot el món. Nit en el mateix riad.

DIA 3 (11/05/19). MARRÀQUEIX. Dia dedicat a seguir passejant per la Ciutat Roja, anomenada així per la llei segons la qual tots els edificis han de ser de color roig-ocre, el color natural de la terra local, utilitzada tradicionalment com a material de construcció.
També hi ha l’opció, si volem escapar del bullici de la ciutat, de fer una excursió de mig dia per anar a visitar la pròxima Vall de Ourika, per poder admirar el paisatge de les muntanyes de l’Alt Atlas. Aquesta vall està travessada pel caudelós riu d’Ourika i podriem visitar la seva famosa cascada i en les vessants de la vall, podriem visitar els poblets d’adob berebers tradicionals. Si féssim aquesta excursió, la idea és que tornessim després de dinar i per tant encara tindriem part de la tarda i la última nit per despedir-nos de Marràqueix. Nit en el mateix riad.

DIA 4 (12/05/19). MARRÀQUEIX I VOL DE TORNADA A BARCELONA. De bon matí ens recolliran en el riad per traslladar-nos a l’aeroport per agafar el vol directe de tornada cap a Barcelona, que arribarem cap al migdia.

Inclou: Vols internacionals (BCN – Marràqueix – BCN ). Taxes aèries. Guia acompanyant des de Barcelona. 2 matins de visita guiada amb un guia local de parla castellana. 3 nits en un Riad cèntric amb esmorzar inclòs. Trasllats in/ out l’aeroport
No Inclou: Assegurança de viatge bàsica. És obligatòria, en cas de no disposar-ne, es pot contractar (50€). Menjars no especificats i despeses personals. Excursió Vall de Ourika (30€ per persona). Qualsevol servei no especificat a l’apartat anterior.

Preu: 950€
Suplement habitació individual: 200€